BLUE WAY

Lokacije

Aci marina Šimuni - otok Pag

Dio je hrvatskog lanca marina pod nazivom ACI (Adriatic Croatia International Club).

Smještena je na zapadnom dijelu otoka Paga, u Maunskom kanalu. Sjeverni je ulaz u Dalmaciju ili posljednja marina Kvarnerskog otočkog arhipelaga, iz koje je zgodno organizirati plovidbu prema sjeveru, Istri i Opatiji ili prema jugu, Kornatima i Šibeniku.

Šimuni, malo turističko mjesto nalazi se na jugozapadnoj strani otoka Paga, te je točno na pola puta između gradova Novalje i Paga. U blizini Šimuna nalazi se svjetski poznata destinacija odlične zabave, uvala Zrće. Urbana je oaza ljetne klupske scene i središte zabavnog života mladih iz cijelog svijeta.

Otok Pag svojim surovim vizurama kamena nudi drugačiju sliku od ostalih otoka u Jadranskom moru. Ovdje su boje drugačije, kamen je neobičniji, a sunce sija gotovo cijele godine.

Pag obiluje autohtonim proizvodima kao što su paška čipka, najkvalitetnija morska sol, te paški sir i janjetina.

Maun

Nalazi se zapadno od Paških rebara. Od otoka Paga dijeli ga Maunski kanal, dug je 9 km. Nije naseljen, ali je vrlo zanimljiv posebice sa strane koja je okrenuta prema otoku Pagu. Podmorje Mauna dom je jedne od najljepših vrsta koralja, gorgonija. Idealan je da ga posjetite jer nudi predivne dubine za ronjenje, uživanje u moru i prekrasnoj tišini.

Škrda

Nenaseljeni otok dužine 7,1km. Popularan je zbog svoje podvodne ljepote. Pun je prekrasnih ronilačkih lokacija, špilja punih različitih riba i biljaka.

Olib

Jadranski kralj pješčanih plaža, neodoljivog je šarma. Pravi netaknuti raj je uvala Slatinica u kojoj je more tirkizne boje, a nenadmašan pogled se pruža na otok Pag i Velebit. Prometa na otoku nema, slabo je naseljen, a stanovnici otoka koji žive na južnoj strani, u jedinom mjestu na otoku, osim turizmom, bave se poljoprivredom, maslinarstvom i stočarstvom.

Silba

Mali otok ljubavi na kojemu su zabranjeni automobili. Skriva prekrasne uvale i plaže, a okružuje ga najčišće i najmodrije more. Predivna priroda, bogata povijest i prekrasna tišina dovoljni su razlozi da ga posjetimo i uživamo. Silba je otok koji inspirira sa svojih 2570 sunčanih sati godišnje, čudesnom klimom, tirkiznim morem, prekrasnim plažama… Idealan je odabir za naše cjelodnevno jedrenje.